Ruisleipämme


Ajatus omasta ruisleivästämme syntyi pikkuhiljaa lounasravintolan ensimmäisen toimintavuoden aikana.

Omasta lapsuudestani oli mieleen jäänyt vahvat muistot liperiläisten mummojeni paistamista herkullisista leivistä.

Ruisleipämme sielu eli juuri valmistui alusta alkaen itse kokeillen ja makua kehitellen. Puolen vuoden kokeilun aikana alkoivat lounaalla käyneet asiakkaat ostaa ”ylijääneitä” leipiä mukaansa.

Syksyllä 2010 eräs vakiasiakas ehdotti (tai pikemminkin vaati) että osallistuisimme Liperin Leipäpäivän ruisleipäkilpailuun.

Vastahakoisesti vein leivät kilpailuun, mutta yllätys oli sitäkin suurempi. Leipämme voitti äänestyksen ylivoimaisesti!

Leipä sisältää juuren lisäksi vain vettä, hienoa merisuolaa, Liperin Myllyn ruisjauhoja sekä ruisrouhetta (saattaa sisältää vehnäjauhoa). Luomuleivässämme ei ole lainkaan vehnäjauhoa.

Konetta käytämme vain taikinan sekoittamiseen ja punnitseminen. Leivät leivotaan, paistetaan ja pakataan puhtaasti käsityönä alusta loppuun. Kun leivät on paistettu arinauunissa, jaamme ne paikallisiin kauppoihin tuoreina maanantai-, keskiviikko- ja perjantai-aamuisin.

Lipstikan ruisleipää voi ostaa maakunnan ruokakaupoista. Leipää on myynnissä Joensuun lähialueen S-marketeissa, Prismassa, CityMarket Pilkossa ja K-kaupoissa (mm. Neliapila, Pohjanneito, Eväskontti, Lehmo, Ylämylly) sekä Wanhan kulman puodissa Taitokorttelissa.

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön